Over ons

 

Eduard Mestdach, geboren te Gent op 27.03.1948 en na een slepende ziekte helaas overleden op 12 augustus 2021. Een Rottweilerman in hart en nieren en als één van de eerste aangesloten lid bij de BRK.

Na eerst een hele periode verschillende nationale en internationale shows en wedstrijden te bezoeken alsook heel veel contacten te leggen met fokkers in binnen- en buitenland, startten zij hun eigen kennel op.

Samen met zijn Georgette richtte hij Rottweilerkennel “Van Het Polderbos” op en maakten het tot wat het vandaag nog steeds is. Een kennel met naam en faam waar reeds verschillende kampioenen geboren zijn, zowel in schoonheid als in de sport. Eddy concentreerde zich op het uitkiezen van de beste bloedlijnen en Georgette ontfermde zich over de puppy’s. Deze zijn allemaal huiselijk en sociaal opgevoed.

Na 30 jaar fokken hebben Eddy en Georgette besloten nog 1 nest te doen en dan de fakkel door te geven aan 2 andere mensen die het allerbeste voorhebben met de kennel.

De toekomst:

Davy Reynvoet, geboren te Gent op 04.06.1970. Kocht zijn eerste Rottweiler Quinto aan in 1992 (zonder stamboom) en was hiermee actief in de gehoorzaamheid. In 2001 kwam “Arrow Van Het Polderbos” in zijn leven. Hij was een zoon van Wereldkampioen “Tyson Van Het Polderbos”.

 

Davy zette hiermee zijn eerste stappen in het toen nog genaamde IPO. Naast vele grote wedstrijden te spelen werden zij samen Europees kampioen IFR IPO2, 3x op rij Clubkampioen bij de BRK en namen ze aan 3 wereldkampioenschappen deel.  In 2006 besliste Davy een 2e Rottweiler bij te kopen, “Explo Van Het Polderbos”. Door omstandigheden kon hij met Explo niet in het IPO actief blijven en legde hij zich toe op het Belgische gehoorzaamheid waar hij ook vele prijzen behaalde.

Munanis Seth

In 2013 besliste Davy om eens een ander ras te proberen en zo kwam Holland Orkan Van le Dobry er. Een Hollandse Herder waarmee hij opnieuw in het IPO belandde. Hiermee behaalde hij ook mooie resultaten in het IPO maar het gemis naar een Rottweiler was te groot waardoor de beslissing al snel genomen was om opnieuw een Rottweiler in huis te halen.

 

 

Davy zal samen met Caroline, ook actief in het IGP de kennel overnemen en deze verderzetten volgens de gekende normen en waarden, alsook volgens de regels van de BRK.